+1 863-397-5981 (Viber, WhatsApp)        edit.florida@gmail.com
Image
Image
Image

Fort Lauderdale "Amerika Velencéje"


A gyakran csak Ft. Lauderdaleként rövidített óceánparti város fél órányira északra fekszik Miamitól, és népszerűségét 11 kilométernyi gyönyörű, hófehér homokos tengerpartjának és kristálytiszta vizű nyilvános strandjainak köszönheti. Fort Lauderdale a Boston és Texas között kialakított 4800 kilométeres kontinentális hajózási útvonal, az Intracoastal Waterway része, és a várost magát is átszövő, 300 kilométer hosszú hajózható vízi út miatt "Amerika Velencéjének” is nevezik. Nem véletlen tehát, hogy a jachtkirándulás helyiek és turisták körében egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Fort Lauderdale évente több mint 14 millió látogatót fogad, és különösen azon „költöző madarak” kedvelt úticélja, akik a telet és kora tavaszt Floridában szeretik tölteni.

Az Atlanti-óceán partja mentén futó A1A jelzésű autóutat Fort Lauderdaleben sétány szegélyezi, amelyet a helyiek csak „The Strip” néven emlegetnek: kiülős éttermek, bárok, ajándék boltok és luxusszállodák sorakoznak a part menti korzón.

A város virágzó ingatlanpiacán a ft. lauderdale-i életérzésre vágyó vevők mindegyike megtalálhatja az elképzeléseinek megfelelő ingatlant. Hajó tulajdonosok álma válik valóra az óceáni csatorna kijárattal rendelkező, vízparti ingatlanokkal. A csatornák az Intracoastal Waterway-hez kapcsolódnak, amely pedig az Atlanti-óceánt köti össze a Mexikói-öböllel. A luxus életmód legapróbb részleteire is kiterjedő figyelemről tanúskodnak az óceánparti toronyházak is, amelyek előkelő szolgáltatásokkal és magán erkélyekkel kedveskednek a látogatóknak, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik az óceánparti napkeltére és napnyugtára.

 

Érdekességek és látnivalók Ft. Lauderdaleben:

 

 • Las Olas Boulevard, a helyiek és turisták körében egyaránt közkedvelt sétány, amely egyedi, eklektikus és eredeti építészetével kiemelkedik a dél-floridai bevásárló- és étkező negyedek közül.
 • Port Everglades Florida második legforgalmasabb kikötője, nem kevesebb mint kilenc hajótársaság székhelye, amelyek 34 óceánjáró hajója szeli a vizeket.
 • A tavaszi szünet alatt egyetemisták ezrei özönlenek Ft. Lauderdalebe, hogy lazítsanak kicsit és kiélvezzék a szabadságot.
 • A város mindössze 160 kilométerre fekszik a Bahamáktól, így kitűnő légi és vízi összeköttetéssel rendelkezik a szigetcsoporttal.
 • Riverwalk Arts and Entertainment District belvárosi negyed, amely egész évben világszínvonalú koncertekkel, kulturális eseményekkel, kiállításokkal, üzletekkel és éttermekkel várja a látogatót.
 • Bonnet House Museum and Gardens történelmi lakóház és múzeum művészet, építészet, történelem és természet összességét kínálja.
 • Hugh Taylor Birch State Park a természet szerelmesei számára tartogat tanösvényeket, bicikli utakat, lagúnákat, ahol horgászni és kenuzni is lehet valamint játszótereket a gyerekeknek.
 • Az Antique Car Museum auto történeti múzeum, ahol a világ legnagyobb háború előtti Packard-gyűjteménye található.
 • Stranahan House Museum 1901-ben épült műemlék-lakóház, a megye (Broward County) legrégibb lakóháza.
 • Flamingo Gardens 25 hektáros területen elterülő park, valóságos trópusi paradicsom.
 • Swap Shop, több mint 16.000 négyzetméteres légkondicionált szórakoztató- és bevásárlóközpont, amelyben még bolhapiac és egy 14 vásznas autos mozi is helyet kapott.
Image
Copyright © 2024. All Rights Reserved.

KAPCSOLAT

Mobil: +1 863-397-5981

Viber, WhatsApp : +1 863-397-5981

Honlap: www.aimflorida.hu

E-mail: edit.florida@gmail.com

FLORIDA CAPITAL REALTY